PARTICIPACIÓ EN LA VIDA DE L'ESGLÉSIA 

 

 

 

 

 Els reptes i les crides que com a laics/ques rebem són molts i ens obren a ser i saber-nos

 

responsables d’aquesta Església que estimem i que construïm juntament amb els nostres

 

pastors, una Església en sortida, oberta, i evangèlica que té cura de les persones, i del món.

 

Hem de contemplar:

 

 

 

Sínode: «Per una Església sinodal: comunió, participació i missió»

 Hem viscut les etapes: diocesana, de Conferència Episcopal Espanyola, la continental i  la fase universal amb l’Assemblea General del Papa amb bisbes de tot el món al 2023, que continuaran l’octubre de 2024. Hem rebut els documents síntesis i hem continuat treballant en la mesura possible. Ara tenim entre mans el documentum laboris de preparació de la trobada sinodal de Roma d’octubre de 2024.

El sínode ens demana fer nostra: “La capacitat d’imaginar un futur divers per a l’Església i per a les institucions a l’altura de la missió rebuda depèn en gran part de la decisió de començar a posar en pràctica processos d’escolta, de diàleg i de discerniment comunitari, en els quals tots i cadascun puguem participar i contribuir”.

Adjuntem en un document, per si volem aprofundir, els enllaços de tots els documents d’aquestes etapes. 

 

Pla Pastoral 

Aquest curs que acabem, hem posat l’accent en l’eix de l’encontre i l’anunci de Jesucrist. L’hem treballat articulant-ho amb totes les nostres propostes de secretariats i delegació.

 

Aquest nou curs 2023-24, amb mirada contemplativa al camí realitzat els anys anteriors en les diferents línies del Pla Pastoral, continuarem aprofundint en la centralitat de l’eix Jesucrist, ens hi endinsarem de ple, és la síntesis del procés de la conversió pastoral que hem viscut.

 

Cal recuperar la lectura reflexiva del llibret SORTIM, Pla Pastoral de l’Arxidiòcesi de Barcelona. Al web del bisbat en aquest enllaç https://esglesia.barcelona/leix-dels-discerniment-eix-de-jesucrist/ trobareu reflexions, activitats, materials per treballar-ho personalment i en les vostres comunitats. Envio un full adjunt amb totes les propostes per aquest curs 2024-25. 

 

L’Any jubilar 2025

 

El Papa Francesc ens proposa: “Ara que ens acostem als primers vint-i-cinc anys del segle XXI, estem cridats a posar en marxa una preparació que permeti al poble cristià viure l'Any Sant en tot el seu significat pastoral... la dimensió espiritual del Jubileu, que ens convida a la conversió, ha d'unir-se als aspectes fonamentals de la vida social, per a formar un conjunt coherent. Sentint-nos tots pelegrins en la terra en la qual el Senyor ens ha posat perquè la conreem i la cuidem (cf. Gn 2,15), no descuidem la contemplació de la bellesa de la creació i la cura de la nostra casa comuna”.

 

Una proposta de conversió, de trobada amb Jesucrist, d’experiència eclesial que ens convoca a viure en profunditat personalment i comunitària. Podeu trobar tota la informació, documents, propostes per viure-ho a: https://www.tarraconense.cat/jubileu-2025/

 

 

 

 Congrés de vocacions

 

La Conferència Episcopal Espanyola ens convoca a un congrés sobre vocacions: Església, assemblea de cridats a la missió. A tots els bateijats: el laïcat, la vida consagrada i el clergat.

 

La pastoral vocacional, diu el Papa, «reclama una Església en moviment, capaç de depassar els propis confins, mesurant-los no amb la restricció dels càlculs humans o amb el temor d'equivocar-se, sinó amb la mesura àmplia del cor misericordiós de Déu. No podem mantenir-nos tancats en el còmode criteri pastoral del “sempre s'ha fet així”», cal «ser audaços i creatius en aquest deure de repensar els objectius, les estructures, l'estil i els mètodes evangelitzadors de les pròpies comunitats» ( Evangeli Gaudium 33)

 

El congrés se celebrarà a Madrid el cap de setmana del 7 al 9 de febrer de 2025. Podem anar-ho treballant a partir del document inicial i les fitxes preparades. Ens animem a endinsar-nos en aquest camí.

 Més informació a: https://paraquiensoy.com

 

 

 

Post Congreso de laicos 2020

 

Des del Consejo de Laicos de la CEE, estem treballant aquesta etapa del Post Congrés 2020 amb voluntat d’integrar tot el que vivim en aquest moment eclesial. Aquest curs passat hem treballat l’Itinerari de Primer anunci (PA) i hem viscut el Encuentro nacional de Primer Anuncio (EPA), a Madrid el 16-17-18 de febrer de 2024,  i la trobada catalana de Tarragona el 9 de març de 2024, que ens han il·lusionat i ens han motivat a viure aquesta dimensió evangelitzadora que reclama tot el nostre esforç. Més info: https://www.conferenciaepiscopal.es/encuentro-sobre-primer-anuncio-febrero-2024/

 

Es moment de sentir-nos motivats i dinamitzadors de PA, i alhora iniciem la reflexió i el treball de l’itinerari “presencia en la vida pública”.

 

El proper dissabte 26 d’octubre de 2024 al matí tindrem una nova trobada a nivell estatal telemàtica, per continuar aprofundint i il·lusionant-nos en els reptes que ens ha obert el Congreso 2020. Rebreu la informació més endavant.

 

 

L’itinerari de formació per a laics en missió eclesial. A punt per al s. XXI.

 

A l’octubre de 2022 vam iniciar aquesta il·lusionant i necessària proposta formativa que, liderat pel Consell Pastoral diocesà, hem preparat durant uns anys per tal de formar laics i laiques al servei de l’evangeli i de l’Església, a la nostra diòcesi. Amb una durada de dos cursos, s’ha iniciat amb un grup de 20 persones enviades per les seves comunitats per fer aquesta formació. Aquest curs hem finalitzat la primera edició d’aquest itinerari, a l’octubre iniciem una nova edició. Recordeu que tots els participants han de ser persones enviades per les seves comunitats, disposades a fer un camí d’interiorització-reflexió-diocesanitat per col·laborar activament en la pastoral del Arquebisbat.

 

 

Reestructuració pastoral i territorial.

 

Diocesanament estem en el procés de reestructuració pastoral i territorial. El laïcat n’ha d’esser protagonista per fer-ho possible, col·laborant en tot allò que pugui i se li requereixi, i fent comunió en aquesta nova dimensió comunitària dins la diòcesI. 

 

 

 

 

CALENDARI DE LA DELEGACIÓ DE FORMACIÓ I ACOMPANYAMENT DEL LAÏCAT

DATES A TENIR PRESENT CURS 2024-25

 

Dissabte 28 setembre INICI DE CURS DE LA DELEGACIÓ.          

 

    Recés i presentació del curs, presencialment a Sant Pau del Camp.

 

Dijous 3 octubre, Inici del ITINERARI DE FORMACIÓ DE LAICS.

 

Dissabte 26 d’octubre,  POST CONGRÉS.

 

    Jornada estatal de laïcat Telemàtica           

 

Dimecres 15 gener, Trobada de la Delegació.

 

    Reflexió del treball del curs, presencialment a S. Pau del Camp.

 

Cap de setmana del 7 al 9 de febrer de 2025. Congrés a Madrid.

 

    Església, assemblea de cridats a la missió

 

Dissabte 8 març, Trobada CATALANA DE LAÏCAT.

 

     Presència en la vida Pública, a Montserrat, ens unirem a la seva celebració.

 

Dissabte 31 maig PREPAREM LA PENTECOSTA 2025.          

 

    Celebració del dia del laïcat i final de curs, a S. Pau del Camp. 

 

_________________________________________________

 


  

 

 

contacte:    gestiocentrepassatge@gmail.com

 

 

  TF. 676 09 19 64

  

___________